Projekt SC Pomurje

Strokovni center Pomurje je eden izmed desetih strokovnih centrov v okviru Mreže strokovnih institucij za podporo otrokom  s posebnimi potrebami in njihovim družinam, ki ga v okviru javnega razpisa sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Nastal je iz naraščajočih potreb po pomoči in podpori otrokom in njihovim družinam pri soočanju z razvojnimi in vzgojnimi izzivi, pa tudi strokovnim delavcem in ustanovam, ki smo jih skozi svetovalnico spremljali že od leta 2014. SC Pomurje združuje tri ustanove v Pomurju, Osnovno šolo IV Murska Sobota, DOŠ II Lendava in OŠ Ivana Cankarja, podružnico C. Golarja Ljutomer, in tako zagotavlja obravnavo v celotni regiji.

Naše poslanstvo je omogočati pravočasno in dostopno pomoč in podporo družinam z otroki, strokovnim delavcem in ustanovam, ter na tak način pripomoči k preprečevanju  ali zmanjševanju razvojnih zaostankov in posledično morebitne socialne izključenosti ranljivih skupin.

NAMEN:

Staršem z otroki, strokovnim delavcem v vrtcih in šolah ter ustanovam nudimo naslednje storitve:

  • ugotavljanje razvojnih zaostankov otroka od najzgodnejšega obdobja in potreb njegove družine (vključuje oceno potreb otroka in družine, podporo in svetovanje staršem in podporne skupine z izobraževalnimi vsebinami)
  • podpora in svetovanje večinskim vrtcem in šolam ter izobraževanja strokovnih delavcev (v okviru tega področja ponujamo podporne dejavnosti šolam in vrtcem, izobraževanja strokovnim delavcem in izposojo didaktičnih pripomočkov, podporne skupine za starše z izobraževalnimi vsebinami)
  • podpora na prehod na trg dela (usmerjena je k svetovanju mladostnikom, ki so zaključili šolanje)

Strokovni center Pomurje je prvenstveno namenjen področju zgodnjega razvoja in učenja. Vse storitve, ki jih izvajamo v centru, so za uporabnike brezplačne.

(Skupno 567 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost