Novembra smo v Strokovnem centru Pomurje organizirali kar nekaj aktivnosti, ki so bile odlično obiskane.

V četrtek, 14. 11. 2019, je na Osnovi šoli IV Murska Sobota ponovno potekala delavnica PRIPRAVA IN IZVEDBA VIZUALNIH OPOR PRI STRUKTURIRANEM POUČEVANJU. Udeleženci so poznali način uporabe vizualnih opor v skupini in pri delu s posameznikom, nato so si pa sami izdelali svoj sistem vizualne opore (vizualni urnik za skupino ali posameznika ali slikovno oporo za postopek).

Osnovna šola IV Murska Sobota in Dvojezična osnovna šola II Lendava sta 19. 11. in 21. 11. 2019 organizirali TEDEN IZOBRAŽEVANJ; le-ta je bil namenjen ozaveščanju o značilnosti in spoznavanju postopkov pomoči otrokom z ADHD-jem in otrokom z motnjo avtističnega spektra. O otrocih z motnjo aktivnosti in pozornosti ni vselej lahko govoriti z navdušenjem, vendar je predavateljici, prof. Tanji Černe, uspelo-“iz izkušenj z veliko ljubeznijo in spoštovanjem do otrok, družin, realnostjo življenja”.  Dr. Ana Bezenšek je zelo nazorno in konkretno predstavila, kako prepoznati in obravnavati otroke z motnjo avtističnega spektra; skozi konkretne življenjske situacije in zgodbe nas je vodila do najrazličnejših spoznanj.

To pa še ni vse! Kot že veste, je v letošnjem šolskem letu poudarek na pridobivanju različnih veščin skozi tematske delavnice. Osnovna šola IV Murska . Sobota je v razširjeni obliki predstavila temo prilagoditve pri preverjanju in ocenjevanju znanja. Tako sta v sredo, 27. 11. 2019, v hotelu Diana potekali dve predavanji. Dr Natalija Vovk-Ornik (iz Zavoda za šolstvo RS) je v predavanju Izvajanje prilagoditev v izobraževalnem programu s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo za otroke s posebnimi potrebami predstavila konkretna priporočila za izvajanje prilagoditev in odgovorila na najpogostejše dileme, ki se ob tem pojavljajo staršem ali strokovnim delavcem. Mag. Darko Hederih pa je v svojem predavanju Dileme in pasti pri preverjanju znanja predstavil najpogostejše pasti pri sestavi pisnih preizkusov in podal konkretne rešitve za izogib napakam. Udeleženci so znanje iz predavanj lahko poglobili na delavnici Prilagoditve preverjanj in ocenjevanj znanj-iz prakse v prakso (28. 11. 2019, v izvedbi spec. in reh. pedagoginj Doris Pečič in Barbare Miholič); svoj pisni preizkus so na podlagi podanih priporočil prilagodili za konkretnega učenca.

Žal je v Tednu izobraževanj odpadlo predavanje NOVI ČASI, NOVI OTROCI – MAVRIČNI BOJEVNIKI (Dejan Sotirov). Predavanje bo izvedeno v torek, 21. 1. 2020. Več o tem pa v novem letu!

 

 

(Skupno 432 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost