V mesecu oktobru smo v okviru strokovne skupine za podporo inkluziji obeležili kar nekaj pomembnejših datumov.

V tednu od 6. do 14. oktobra smo pripravljali različne dejavnosti z namenom ozaveščanja o cerebralni paralizi. Mavrična soba, ki se je obarvala zeleno, je ponujala aktivnosti za delo z učenci s cerebralno paralizo. Pripravili smo predstavitev učencev pri uporabi različnih (tehnoloških) pripomočkov, ki jim omogočajo boljše vključevanje. Vabimo k ogledu: http://www.os4ms.si/novice/svetovni-dan-cerebralne-paralize/

Logopedinji Maja in Katja sta pripravili aktivnosti tudi ob mednarodnem dnevu razvojno jezikovne motnje in ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o jecljanju. Pripravili sta nekaj nazornih primerov, kako prepoznamo osebo z razvojno jezikovno motnjo in napisali nekaj preprostih priporočil za starše za spodbujanje jezikovnega in govornega razvoja pri malčkih in otrocih. Gradivo smo posredovali vsem vzgojno-izobraževalnim ustanovam, v katerih naši mobilni učitelji izvajajo dodatno strokovno pomoč.

Ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o jecljanju sta logopedinji pripravili posnetek pravilnega in napačnega odzivanja na osebo, ki jeclja, in pripravili priporočila pogovarjanja z njo. Šole in vrtce sta povabili k ogledu videa in izdelavi pentelj. Objavljamo nekaj vtisov in se zahvaljujemo šolam in vrtcem za odziv.

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost