Od 20. 11. do 23. 11. 2017 je Osnovna šola IV Murska Sobota v okviru projekta Strokovni center Pomurje organizirala drugi sklop Tedna izobraževanj.  V štirih dneh je tako več kot 500 udeležencev prisluhnilo izvrstnim predavateljem.

Dr. Matej Rovšek je postregel s konkretnimi podatki o slovenskem šolstvu na področju vključevanja otrok s posebnimi potrebami in nas usmeril na razmišljanje o tem, kakšno vključujoče šolstvo si želimo.

Mag. Nevenka Gričar in ga. Andreja Kovačič sta spregovorili o potrebi otrok po senzornih dražljajih, predstavili pa sta tudi veliko načinov, kako lahko starši in strokovni delavci spodbujajo razvoj senzorne intergacije pri otroku.

V sodelovanju z društvom Bravo, enota Murska Sobota, smo izvedli predavanje o značilnosti otrok z neverbalnimi specifičnimi učnimi težavami. Dr. Marija Kavkler in dr. Milena Košak Babuder sta predstavili veliko načinov in pripomočkov, ki so otrokom z NSUT v pomoč pri učenju v razredu in doma.

Zadnji dan je na konkreten način in z veliko primeri iz svoje prakse ga. Simona Levc predstavila razliko med motnjo sluha, razvajenostjo in slabšo slušno pozornostjo otrok, predstavila pa je tudi razvoj in motnje govora. Z veliko nasveti je staršem in strokovnim delavcem pokazala, kako lahko sami spodbujajo razvoj govora pri otroku.

 

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za povratne informacije. Na osnovi le-teh se že oblikujejo dejavnosti v prihodnjem letu. Več o tem boste izvedeli na spletni strani in Facebook strani Strokovnega centra Pomurje.

 

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost